S

Oversikt: Alvøen finpapir og brevpapir


Alvøen AS leverer Alvøens finpapir og eksklusivt personlig skrivepapir til ledende norske papirgrossister.
Kjente merkevarer som Bøttepost Alvøen 1797, Pen Friend, Alvøen kort og konvolutter, Dagny Tande Lid florakort og Thorbjørn Egner barnepost føres av de fleste bok- og papirhandlere. Alvøens finpapir inkluderer Mercur Lerret og Bank for eksklusivt firma-brevpapir, Normal 2000 og 4000 for tinglysningspapir og panteobligasjoner, Dokument Alvøen med midtstillt vannmerke, riflet og 100% kluteholdig til diplomer og andre viktige dokumenter
KLUTEPAPIR

har meget høy lagringsbestandighet, 100 år eller mer, og er dessuten et produkt med eksklusiv overflate, god klang og styrke. Klutepreget gir et papir en egen personlighet fremfor cellulosepapiret. (Dokumentpapir, Tinglysningspapir, Kirkebok, Normal 2000/4000).

EKTE LERRETSPREG

fremkommer ved at strukturen fra et linlerret overføres under høy trykk til papirets overflate. Den uregelmessige tekstilstrukturen gir overflaten et spesielt tiltrekkende preg fremfor faste mønster som overføres fra graverte stålvalser. (Mercur Lerret)

VANNMERKER
er navn, firmamerker, figurer, portretter etc. som er lagt inn i papiret allerede ved formingen av produktet på papir-maskinen. Vannmerket fremkommer enten som lys eller mørk design i arket eller kan også være en kombinasjon av lyse og mørke felt i såkalte flertonete merker. Hele portretter kan fremstilles som vannmerke. Vannmerkene kan leveres lokalisert, f.eks. midt i A4 arket eller fortløpende uten fast plass i arket.

ALVØEN 1797 BØTTEPOST
er en kluteholdig kvalitet som blir fremstillt ved lav hastighet og med spesiell vekt på vannmerke og riflig. De uregelmessige kanter i ark og konvolutt blir håndrevet.

 

ANNET ALVØEN BREVPAPIR
Pen Friend, Alvøen kort og konvolutter, Dagny Tande Lied Blomsterkort, Torbjørn Egner Serie, mm.

 

ALVØEN -  STEDET
Siden 1626 har der vært håndverk og industri i det lille naturskjønne stedet Alvøen nær Bergen. Her har vært drevet både kruttverk, melmølle, oljemølle, ståltrådtrekkeri, skipsbyggeri og papirfabrikk. Solid håndverk og høy kvalitet har alltid vært Alvøenproduktenes kjennetegn.